NEW SEASON STARTS ON AUGUST 27 | Nieuw seizoen begint op 27 augustus

NEW SEASON STARTS ON AUGUST 27 | Nieuw seizoen begint op 27 augustus

JOYFUL gospel & soul CHOIR COSTA BLANCA WEER VAN START

Na een ‘korte’ zomerstop van 7 weken staan de leden van JOYFUL GC weer te trappelen in de startblokken. Voor de zomerstop was het koor al begonnen met nieuw repertoire waarmee ze op 27 augustus 2015 de draad weer oppakken. Pakkende teksten en heerlijke soul ritmes sieren het koor dat wordt geleid door twee professionals. JOYFUL bestaat nog maar net anderhalf jaar en heeft al veel van zich laten zien en horen. De optredens die zij in het afgelopen jaar hebben verzorgd waren vooral veelzijdig en bovenal succesvol met als kers op de taart hun Christmas Concert 2014 in de theaterzaal van het Forum in l’Alfaz del Pi. Deze keek voor het eerst tegen een volle uitverkochte zaal aan. Er was zelfs een volle bus met Britse bezoekers vanuit El Campello gekomen. Mensen die te lang hadden gewacht met het kopen van een kaartje moesten onverhoopt huiswaarts omdat er niemand meer bij kon. De samenzang van traditionele ‘christmas carols’ viel bijzonder in de smaak en de interactie van koor en publiek bij diverse gospels was ronduit spontaan en enthousiast. De vele lovende reacties van het publiek en de vraag om herhaling waren hartverwarmend.

Frisse start
De start na een zomerstop geeft altijd weer een bepaalde sfeer…alsof je aan een nieuw hoofdstuk begint. De koormappen komen weer tevoorschijn, het stof wordt van de papieren geblazen, er worden nieuwe songs aangeleerd en de focus ligt weer op de komende uitvoeringen. Het opnieuw samenkomen geeft weer de vertrouwde saamhorigheid van voor de zomerstop en de focus is weer naar voren. Met deze insteek start het koor weer op donderdag 27 augustus a.s. Elke donderdag van 14.30-16.30 uur is de theaterzaal van Ciudad Patricia in Benidorm het toneel van het koor waar hard gewerkt wordt aan reeds bestaande en nieuwe songs. De uitdaging om telkens weer een muzikale stap verder te zetten motiveert de leden om samen naar een mooi pré kerstconcert toe te werken. Het koor richt zich naast gospel ook op soul muziek wat uiteraard gerelateerd is aan de zwarte muziek. Nummers van o.a.. Aretha Franklin, Michael Jackson, Sister Act maken deel uit van hun repertoire.

Uitvoeringen
Ook dit najaar staan er weer concerten op het programma o.a. in ‘Het Anker’ te Benidorm. Op vrijdag 27 november zal het koor hier een uitvoering verzorgen met een aanloop naar de kerstperiode waarin het koor weer ‘acte de préséance’ zal geven. Bovendien kunt u op die dag gaan genieten van de a-capella Charles Dickensgroep PURE uit Nederland. Voor het eerst zullen zij hier aan de Costa Blanca hun vocale kwaliteiten ten gehore brengen. Traditionele Engelse christmas carols afgewisseld met moderne kerstnummers zullen de revue passeren. Geniet van hun mooie 4-stemmige close harmony. Kortom een zeer gevarieerd programma wat u niet mag missen. Bestel tijdig uw kaarten want – net als vorig jaar – vol is vol. Hou hiervoor dit weekblad, de media of onze website www.jgc.joygospel.nl goed in de gaten. U kunt het koor ook volgen op Facebook (zoek op Joyful Gospel Costablanca) of via de website: www.joygospel.nl. Als u onze site ‘leuk vindt’ blijft u meteen op de hoogte van onze activiteiten. Ook zullen we via die site enkele toegangskaarten verloten.

Meezingen
JOYFUL kan nog steeds nieuwe leden plaatsen dus lijkt het je leuk om deel uit te maken van dit gemêleerde, fantastische gezelschap? Ga dit jaar een nieuwe uitdaging aan in de muziek en doe met ons mee of kom gerust eerst een keertje naar een repetitie. Wie weet sta je op 27 november a.s. samen met ons op de planken! Stuur een berichtje naar: info@joygospel.nl of bel naar 966 366 223. Tot zings!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *